T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Meserret İnel İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Tarihçe

2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı ilimizde hayırsever Meserret İnel tarafından 700 bin liraya yaptırılan Meserret İnel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle eğitim öğretime başlamıştır.

Törenin açılış konuşmasını yapan hayırsever Meserret İnel, çocukların güzel bir eğitim yuvasına kavuşmasına vesile olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrenim görecek çocukların insan ve ülke sevgisiyle yetişmesini temenni ettiğini bildiren hayırsever İnel, sözlerine şöyle devam etti:

´´Çocukların Atatürkçü ve çağdaş bireyler olarak yetişmesini istiyorum. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu, ülkemizde yaşanan pek çok sorunun temelinde eğitimsizliğin yattığını biliyoruz. Okulun binasını, donanımı ve sınıflarıyla en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Öğretmenlerimizin de çocuklara en iyi eğitimi vereceklerinden hiç şüphem yok. Öğrenciler de çok çalışarak bu olanakları en iyi şekilde değerlendirecektir. Hep birlikte çalışarak daha gelişmiş bir Türkiye yaratmaya katkıda bulunacağız. Bana böyle bir okul yaptırmayı nasip ettiği Allah´a şükrediyorum. Bugün hayatımın en mutlu ve heyecanlı gününü yaşıyorum´´ dedi.

Eğitime % 100 Destek Kampanyası kapsamında yapılan okullarla eğitim binası ihtiyacının azaldığını ve hayırseverlerin verdiği destek sayesinde başarılarının arttığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan; " İnsan eğitimi doğduğu andan itibaren başlar ve ölünceye kadar devam eder" dedi.

Vali Mehmet Kılıçlar, yaptığı konuşmada eğitimin çağdaş uygarlık sevisine ulaşmak için en önemli araç olduğunu söyleyerek bir millet için hayati önem taşıyan eğitimin sürekli devam eden bir mücadele olduğunu kaydetti.

En büyük önceliklerinin vatana ve millete faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu anlatan Vali Mehmet Kılıçlar şöyle konuştu:

´´Bu görev sadece öğretmenlerin değil tüm toplumun görevidir. Meserret İnel bu görevi fazlasıyla yerine getirdi. Keşke onun gibi hayırseverler, eli öpülesi annelerin sayısı biraz daha çoğalsa. Eskişehir eğitim anlamında diğer pek çok ilden ileride. 28 kişilik sınıflarımız eğitim alt yapısının çok iyi bir seviyede olduğunu gösteriyor. Bunun yanında öğretmenlerin gayretini ve fedakârlığını hiçbir zaman unutamayız. Eğitim sadece öğretmenlerin verdiği bir şey değil. Eğitim, çağdaş uygarlık sevisine ulaşmak için en önemli aracımız. Çocukları, aile, veli ve toplum olarak hep birlikte eğitmeliyiz. Çocuklara sadece bilgi depolamayacağız, toplumun kültür ve değerlerini gerek yaşayarak gerek anlatarak öğreteceğiz´´ dedi.

Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Odunpazarı Kaymakamı Ayhan Bayhan ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan´ın da katıldığı törenin ardından Vali Mehmet Kılıçlar, hayırsever Meserret İnel ve beraberindekiler sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2013 - Güncelleme: 01.03.2023 11:17 - Görüntülenme: 4015
  Beğen | 0  kişi beğendi